Sommarens bästa träningsvecka

Stöde Tennis sommartennis är ett perfekt träningsvecka för tennisjuniorer mellan 12 och 17 år som älskar tennis, ha kul med kompisar och träna i en fantastisk miljö. 

Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar en vecka med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

Denna träningsvecka riktar sig mot breddspelaren, hen som planerar att börja tävla, precis börjat tävla eller älskar tennis men tävlar inte.

Stöde Tennis sommartennis

 

har vi spelet som utgångspunkt i den individuella utvecklingen med olika fokuseringsområden under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

– Grundslag
– Rörelsemönster och teknik
– Serve och retur
– Nätspel
– Offence och defence
– Taktik och spelförståelse
– Matchspel: regler och hur de används på bästa sätt.

– Matchspel: strategi med coaching

– Spelanalys med hjälp av höghastighetskamera

– Sparring

En helhetsupplevelse

 

Under träningsveckan är det rolig, varierad och allsidig träning som gäller. Träningspassen innefattar tennisträning, allmän idrottsteori och allmän fysisk träning.

Nedan följer en kortfattad beskrivning av träningen under veckan.

Tennisträningen

 

Det som står i centrum på träningspassen är din individuella teknik och din användning av den i olika spelsituationer. Du kommer under veckan att få träna ca 8 timmar specifik tennisträning, men även en hel del annan spännande träning  står på programmet.

STÖDE IF (2).png

"Alla spelare är unika, därför lägger vi mycket tid för att planera och anpassa dina träningar så att du får de bästa utvecklingsförutsättningarna under veckan"

Fysisk träning

 

Under fysträningen fokuserar vi på de fysiska egenskaperna som är viktiga för att du ska utvecklas som tennisspelare: styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

 

På teoripassen går vi igenom ämnen som är viktiga för att du ska få en helhet som idrottare. Vi utbildar dig i kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabiliterande träning av idrottsskador samt Fair Play.

TENNISJUNIORER

12-17 år

Richie Koria - Headcoach

​Utan tvekan en av Norrlands bästa tennistränare med högsta tänkbara tränarutbildning från både Sverige och USA.

Richie besitter en enorm erfarenhet både som spelare och tränare och har varit med att spela på elitnivå runt om i världen.

Han behärskar alla typer av grupper oavsett nivå eller ålder.

Mr. Koria har tidigare varit utbildare inom Next Generation och driver nu företaget American Tennis Academy som tar emot allt från riktigt unga nybörjare till elitsatsande spelare som vill ta nästa steg i utvecklingen.

richie diplom.jpg

Om Stöde

Byn Stöde, med sina ca 1400 invånare, ligger vackert belägen vid Ljungans strand precis mitt i Sverige. 

Ca. 40 km väster om Sundsvall återfinns denna gömda pärla med en enastående natur som närmsta granne.

Med 4 mil till närmaste trafikljus eller rondell är det ingen överdrift att kalla Stöde en lugn och fridfull plats.

Stöde IF - en pigg 100 åring

År 2018 firade Stöde IF sitt 100 års jubileum. Men det är ingen gammal trött hundraåring skall ni tro! Föreningen sjuder av entusiasm, företagsamhet och framåtanda där idrotter som fotboll, skidor, terränglöpning och tennis samsas framgångsrikt under en och samma organisation.

stöde.png
StodeIF.png