DSC_0310.NEF

Träningsvecka ungdom, avancerad nivå

Riktar sig till ungdomar mellan 12 och 17 år som spelat tennis i många år

Stöde Tennis sommartennis är ett perfekt träningsvecka för tennisjuniorer mellan 12 och 17 år som älskar tennis, ha kul med kompisar och träna i en fantastisk miljö. 

Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar en vecka med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

Denna träningsvecka riktar sig mot breddspelaren, hen som planerar att börja tävla, precis börjat tävla eller älskar tennis men tävlar inte.

På träningsveckan har vi spelet som utgångspunkt i den individuella utvecklingen med olika fokuseringsområden under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

– Grundslag
– Rörelsemönster och teknik
– Serve och retur
– Nätspel
– Offence och defence
– Taktik och spelförståelse
– Matchspel: regler och hur de används på bästa sätt.

– Matchspel: strategi med coaching

– Spelanalys med hjälp av höghastighetskamera

– Sparring

Under träningsveckan är det rolig, varierad och allsidig träning som gäller. Träningspassen innefattar tennisträning, allmän idrottsteori och allmän fysisk träning.

Nedan följer en kortfattad beskrivning av träningen under veckan.

Tennisträningen 

Det som står i centrum på träningspassen är din individuella teknik och din användning av den i olika spelsituationer. Du kommer under veckan att få träna ca 16 timmar specifik tennisträning, men även en hel del annan spännande träning  står på programmet.

Fysisk träning 

Under fysträningen fokuserar vi på de fysiska egenskaperna som är viktiga för att du ska utvecklas som tennisspelare: styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

 På teoripassen går vi igenom ämnen som är viktiga för att du ska få en helhet som idrottare. Vi utbildar dig i kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabiliterande träning av idrottsskador samt Fair Play.

Träningsveckan pågår mellan 09.00 och 17.00 måndag-fredag, v26.

För de som inte kan ta sig till stöde för egen maskin anordnas busstransport från och till Himlabadets parkering.

Avgång 08.00 åter ca 18.00 varje dag.

Näringsriktig, lokalproducerad lunch ingår hela veckan.

Pris: 2000kr (busstransport +750kr)