top of page

Välkommen till
Stöde IF Tennis

IMG_20210630_102439.jpg

Stöde Tennis Camp i Sundsvalls Tidning

Om Stöde IF Tennis

Stöde Tennisklubb har sitt ursprung dels i de visioner Mats Höglund tidigt givit uttryck för beträffande området kring badplatsen Vången i Stöde, dels i de mer konkreta planer Torsten Östman och Lars Bergsten hade när de i början av 1970-talet startade klubben utan tillgång till några banor. Meningen var att i god tid vara beredd att påverka fritidsförvaltningen i "storkommunen" Sundsvall att göra en satsning för tennisen i kommunens västra utpost. Det gick trögt trots ihärdiga påminnelser om att det också började bli "Borg-feber" i Stöde.
Först när nya skolan och idrottshallen stod klar 1980 fick tennisspelarna i Stöde en hemmabana, visserligen inomhus, men ändå!
Tennisklubben som dittills levt ett mycket stilla liv med interimstyrelse, vädrade morgonluft.
Andra tennisintresserade i bygden umgicks vid samma tid med planer att bygga utomhusbanor i Norromängarna. Dessa intresserade sammanfördes med med tennisklubbens grundare och verksamheten tog fart.
Efter idogt arbete och planering stod äntligen de efterlängtade grusplanerna färdiga sommaren 1986.

Efter sviktande intresse och fallande medlemsantal slogs Stöde Tk samman med Stöde IF i början av 2000-talet. I brist på eldsjälar och volontärer dog tennisen mer eller mindre ut i Stöde  och tennisbanor och klubbhus stod i antågande förfall.
2015 återupptogs skötseln av tennisbanorna och 2017 anordnades den första tennisskolan på många år.

2020 påbörjades den omfattande renoveringen av klubbhuset och för första gången någonsin anordnades Stöde Tennisvecka.
Stöde IF Tennis har i dag flera barn och ungdomar i regelbunden träning, bedriver vuxenverksamhet och anordnar turneringar och andra happenings. 

Samarbetspartners

HoB_Svart_HoB_symbolochtext_vitruta_01.jpg

”House of Bontin – destinationen för smarta träningsverktyg

Vi erbjuder smarta produkter för alla tennis- & padelspelare som vill att avancera och utveckla sitt spel. Välj bland träningsverktyg för alla nivåer och utmaningar; oavsett om du är nybörjare, medel eller avancerad spelare så kommer du hitta hjälpmedel hos oss som kan förbättra din teknik.”

64bfb71a-e922-44d2-a395-351507042122.webp
fd7b7489-e19f-4bd4-8fcd-1de5bb985760-e1697270724376.webp

Det här är tennis! På Baslinjen.com kan du ta del av artiklar, reportage, poddar, bilder och videos som för dig närmare hjärtat av svensk och nordisk tennis.

hovet-restaurang-cafe-logo2--360.jpg

Redig husmanskost gjord på riktiga råvaror. Näringsriktig mat full av energi som krävs för att klara en hel vecka med tennis!

bottom of page