top of page
IMG_20210630_102439.jpg

Stöde Tennis Camp

Riktar sig till ungdomar mellan 12 och 17 år som spelat tennis i många år

Stöde Tennis Camp är ett perfekt träningsläger för tennisjuniorer mellan 12 och 17 år som älskar tennis, ha kul med kompisar och träna i en fantastisk miljö. 

Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar en vecka med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

Detta träningsläger riktar sig mot breddspelaren, hen som planerar att börja tävla, precis börjat tävla eller älskar tennis men tävlar inte.

På lägret har vi spelet som utgångspunkt i den individuella utvecklingen med olika fokuseringsområden under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

– Grundslag
– Rörelsemönster och teknik
– Serve och retur
– Nätspel
– Offence och defence
– Taktik och spelförståelse
– Matchspel: regler och hur de används på bästa sätt.

– Matchspel: strategi med coaching

– Spelanalys med hjälp av höghastighetskamera

– Sparring

Under träningslägret är det rolig, varierad och allsidig träning som gäller. Träningspassen innefattar tennisträning, allmän idrottsteori och allmän fysisk träning.

Nedan följer en kortfattad beskrivning av träningen under veckan.

Tennisträningen 

Det som står i centrum på träningspassen är din individuella teknik och din användning av den i olika spelsituationer. Du kommer under veckan att få träna ca 16 timmar specifik tennisträning, men även en hel del annan spännande träning  står på programmet.

Fysisk träning 

Under fysträningen fokuserar vi på de fysiska egenskaperna som är viktiga för att du ska utvecklas som tennisspelare: styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

 På teoripassen går vi igenom ämnen som är viktiga för att du ska få en helhet som idrottare. Vi utbildar dig i kost och näringslära, mental träning, förebyggande och rehabiliterande träning av idrottsskador samt Fair Play.

Mer än bara träning!

Visst är träningen viktig, men för oss är det absolut viktigaste att deltagarna har en fantastisk och rolig vecka som de kan minnas med glädje resten av livet!

Därför kommer det finnas massor av kvällsaktiviteter och äventyr som inte har någonting med tennis att göra. Det kan vara kanotbingo, biljard, fisketurer, brännboll osv. osv.
Fritt bad i tempererad utomhusbassäng ingår också hela veckan.

Stöde Tennis Camp pågår måndag-fredag, v26.

Tennislägret är helpension

Näringsriktiga, lokalproducerade måltider.

Pris: 4990 kr

Samarbetspartners

HoB_Svart_HoB_symbolochtext_vitruta_01.jpg

”House of Bontin – destinationen för smarta träningsverktyg

Vi erbjuder smarta produkter för alla tennis- & padelspelare som vill att avancera och utveckla sitt spel. Välj bland träningsverktyg för alla nivåer och utmaningar; oavsett om du är nybörjare, medel eller avancerad spelare så kommer du hitta hjälpmedel hos oss som kan förbättra din teknik.”

bottom of page