top of page
Skärmbild 2022-07-20 205340.png
Stöde Tennis Camp.png

SVERIGES BÄSTA LÄGER FÖR BREDDSPELARE!

Har du nyss börjat att spela tennis eller spelar mest för att du tycker det är skoj?

Då har du hamnat rätt! Vi sticker ut hakan och påstår att Stöde Tennis Camp är "Sveriges bästa läger för breddspelare"!

Har du tänkt på en sak? 

Om man följer Svenska tennisförbundet och kanske framförallt distriktsförbunden på sociala medier, vad handlar 99% av alla inlägg om?

Jo barn och ungdomar som spelar en turnering, håller i en pokal efter en framskjuten plats i en turnering eller att någon representerar distriktet på ett tävlingsläger i Båstad eller på Mallorca.

Visst överdriver vi en aning, men så långt från sanningen är det faktiskt inte!

Men Tennis-Sverige måste väl handla om mer än det?

Stöde IF Tennis är en liten ideell förening som drivs av eldsjälar i en liten by mitt i Sverige (Sveriges geografiska mittpunkt ligger faktiskt bara en liten bit härifrån).

Vårt mål lokalt är att få barn och ungdomar att röra på sig, hitta glädjen i idrotten, gemenskapen i föreningslivet och komma bort från datorer och skärmar för en stund.

De flesta av ungdomarna vi har i vår ordinarie verksamhet åker inte på turneringar eller tävlingsläger. De spelar tennis för att det är roligt och ger bra motion men de vill samtidigt bli duktigare på att spela tennis.

Våra barn och ungdomar ville också åka på läger men utbudet var minst sagt skralt...

Här föddes idén till Stöde Tennis Camp.

​​

"Vi ville erbjuda något annat. Det handlar inte bara om tennis, vi har massvis av kringaktiviteter på kvällarna och vårt främsta mål är att alla ska ha kul,"
Mikael Hammarberg, en av grundarna till Stöde Tennis Camp

Vi vill att också breddspelare ska få chansen att åka på läger och spela tennis, träffa nya vänner och skapa minnen för livet.

De spelare som kommer till oss får de absolut bästa tänkbara förutsättningar för att utveckla sin tennis.

Stöde Tennis Camp ett läger där kvalitet ska genomsyra allt:

Våra tränare är otroligt duktiga och välutbildade.

Alla måltider är näringsriktiga och vällagade.

Boende, matsal, duschar, gym, bastu, tennisbanor, utomhusbassäng, sandstrand, fotbollsplan (även camping för föräldrar som vill följa med) m.m. finns inom 300m.

Stöde Tennis Camp är ett perfekt träningsläger för tennisjuniorer mellan 12 och 17 år som älskar tennis, ha kul med kompisar och träna i en fantastisk miljö. 

Tränarna på lägret har bra erfarenhet och utbildning. Detta skapar en vecka med organiserad, professionell och rolig träning med individuell utveckling.

På lägret har vi spelet som utgångspunkt i den individuella utvecklingen med olika fokuseringsområden under respektive träningspass. Varje träningspass har ett tema såsom:

– Grundslag
– Rörelsemönster och teknik
– Serve och retur
– Nätspel
– Offence och defence
– Taktik och spelförståelse
– Matchspel: regler och hur de används på bästa sätt.

– Matchspel: strategi med coaching

– Sparring

Under träningslägret är det rolig, varierad och allsidig träning som gäller. Träningspassen innefattar tennisträning, allmän idrottsteori och allmän fysisk träning.

Nedan följer en kortfattad beskrivning av träningen under veckan.

Tennisträningen 

Det som står i centrum på träningspassen är din individuella teknik och din användning av den i olika spelsituationer. Du kommer under veckan att få träna ca 16 timmar specifik tennisträning, men även en hel del annan spännande träning  står på programmet.

Fysisk träning 

Under fysträningen fokuserar vi på de fysiska egenskaperna som är viktiga för att du ska utvecklas som tennisspelare: styrka, snabbhet, uthållighet och rörlighet.

Idrottsteori

 På teoripassen går vi igenom ämnen som är viktiga för att du ska få en helhet som idrottare. Vi utbildar dig i mental träning, förebyggande och rehabiliterande träning av idrottsskador samt Fair Play.

​​

Mer än bara träning!

Visst är träningen viktig, men för oss är det absolut viktigaste att deltagarna har en fantastisk och rolig vecka som de kan minnas med glädje resten av livet!

Därför kommer det finnas massor av kvällsaktiviteter och äventyr som inte har någonting med tennis att göra. Det kan vara beachvolleyboll, biljard, brännboll osv. osv.
Fritt bad i tempererad utomhusbassäng ingår också hela veckan.

Se vad tidigare deltagare tycker om lägret

Stöde Tennis Camp pågår måndag-fredag, v26.

Tennislägret är helpension

Pris: 4990 kr

Samarbetspartners

HoB_Svart_HoB_symbolochtext_vitruta_01.jpg

”House of Bontin – destinationen för smarta träningsverktyg

Vi erbjuder smarta produkter för alla tennis- & padelspelare som vill att avancera och utveckla sitt spel. Välj bland träningsverktyg för alla nivåer och utmaningar; oavsett om du är nybörjare, medel eller avancerad spelare så kommer du hitta hjälpmedel hos oss som kan förbättra din teknik.”

64bfb71a-e922-44d2-a395-351507042122.webp
fd7b7489-e19f-4bd4-8fcd-1de5bb985760-e1697270724376.webp

Det här är tennis! På Baslinjen.com kan du ta del av artiklar, reportage, poddar, bilder och videos som för dig närmare hjärtat av svensk och nordisk tennis.

hovet-restaurang-cafe-logo2--360.jpg

Redig husmanskost gjord på riktiga råvaror. Näringsriktig mat full av energi som krävs för att klara en hel vecka med tennis!

bottom of page